Nieuw! Diamond Nederlands Ambacht

Nieuw in onze collectie zijn de sieraden van Diamond Nederlands Ambacht. Bekijk de sieraden en trouwringen.

Sieraden uit Nederland

In de Nederlandse gieterij en het Nederlandse atelier worden Diamond Nederlands Ambacht sieraden met de grootste zorg vervaardigd. Dagelijks zijn hier gieters, goudsmeden en diamantzetters bezig om op traditioneel ambachtelijke wijze deze bijzondere collecties af te werken. Daar zijn zij met recht trots op!

Op maat gemaakt

Uw sieraad wordt op bestelling speciaal voor u gemaakt en met de grootste zorg behandeld. Elk sieraad moet een meesterstuk zijn, een ode aan het eeuwenoude Nederlandse vakmanschap. Zij hanteren hierbij een onzichtbare kwaliteitsnorm. Onzichtbaar, omdat de kwaliteitsnormen nooit met het blote oog zullen opvallen. Met het blote oog zijn deze sieraden per definitie oogverblindend mooi.

Perfectie van de allerhoogste kwaliteit

“Waarom dan de moeite nemen als u het toch niet opvalt?” Een goede vraag en niet makkelijk uit te leggen. Stel u zelf voor dat u een danseres bent die haar hele leven oefent om uiteindelijk die perfecte voorstelling te mogen geven. Het publiek geniet van de voorstelling en zal het nooit opvallen dat uw houding net niet recht genoeg is of u even een pas heeft gemist. En toch… toch móet u van u zelf die perfecte dans wél beheersen. Zo is het ook met uw sieraad. Onze meesters bekijken met microscopen de lijn van het goud van uw ring, polijsten elke microscopisch kleine oneffenheid weg en zijn pas tevreden als uw diamant volledig waterpas in haar zetting geplaatst is.
Deze obsessie voor perfectie zorgt er elke keer voor dat u een sieraad krijgt van de allerhoogste kwaliteit. Dat verdient u en dat zijn we aan onze naam verplicht.

Pure ambacht

“Waarom maken zij sieraden op ambachtelijke wijze?” We horen het u vragen. De mens is een opmerkelijk wonder: in staat om te voelen, te leven, te geven en te verliezen. Een sieraad dat door geoefende mensenhanden gemaakt is heeft gevoel, leeft en de meesters die uw sieraad vervaardigd hebben, verliezen zichzelf bijna in hun streven naar perfectie. Deze Hollandse meesters wijden, van generatie op generatie , hun leven aan hun passie: het vervaardigen van het perfect afgewerkte sieraad. Daar kan geen machine tegenop.